Evde çiğ köfte yapımı oldukça kolay ve daha sağlıklı olmaktadır. Çiğ köfte, herkesin sevdiği ve zaman zaman canının çektiği eşsiz bir lezzettir. Fakat sağlıklı bir çiğ köfte bulmak o kadar kolay değildir. Herkesin yaptığı çiğ köfte yenilmez. Hijyen ve kullanılan malzemeler sağlık açısından büyük önem arz eder. İşte bu sebeple, evde çiğ köfte yapımı için bir tarif oluşturacağız. Bu tarifte belirtilen adımları takip ederek evinizde hazırlayacağınız çiğ köfteyi ailenizle ya da misafirlerinizle afiyetle yiyeceksiniz. Hadi çiğ köfte yapılışına kolları sıvayarak başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Kullanılan Malzemeler
Servis için
Evde Çiğ Köfte Nasıl Yapılır? Tarifimize ilk olarak domatesleri güzelce yıkayarak başlayalım. Yıkanan domatesleri bir kenara alalım ve kuru soğanları, sarımsakları kabuklarından ayıralım. Kabukları soyulan soğanları güzelce yıkayalım ve ardından domateslerle birlikte mutfak robotuna atalım. İyice robotta çekilen malzemeleri bir tabak içerisine alarak bir kenarda hazır bekletelim. Daha sonra çiğ köfte hazırlanacak olan çiğ köfte leğeni içerisine bulguru ilave edelim. Bulguru ıslatacak kadar su dökerek bulgurun yumuşaması için üzerini kapatalım. Rendelenen domatesleri, soğan ve sarımsakları, sıvı yağla birlikte yumuşayan bulgura ilave ederek iyice yoğuralım. Daha sonra 15 dakika dinlenmeye bırakalım ve ardından bütün baharatlar, nar ekşisi ve limon suyunu malzemelere ilave ederek gücümüz yettiğince yoğurmaya devam edelim. Yoğurma işlemi bittikten sonra elinizle eşit olarak sıkma haline getireceğiniz çiğ köfteleri servis tabağına aldıktan sonra nar ekşisi, lavaş, kıvırcık ya da marulla beraber servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun. |