Yalancı Çiğ Köfte

Yalancı Çiğ Köfte, günümüz mutfağında çiğ etin olası zararlarını minimize etmek üzere hazırlanmış olup, normal çiğ köfteye alternatif olarak özellikle gençler arasında yaygınlıkla tüketilmektedir. Bu yiyecek yeni bir fast food akımı yaratmıştır da denebilir. Hatta neredeyse her köşe başında bir yalancı çiğ köfteci görmek mümkündür. Hazırlanma ve muhafaza koşullarından emin olamadığımız hazır satılan yalancı çiğ köfteyi tüketmek yerine, evde kolayca hazırlanabilecek hızlı ve pratik bir yemek olduğundan, evde yapılanlar tercih edilmelidir.

Yalancı Çiğ Köfte Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı ince esmer köftelik bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket et bulyon
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 küçük boy rendelenmiş ve suyu sıkılmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 tutam İsot biberi
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı ketçap (Acı sevenler için acılı olabilir)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay bardağı toz hale getirilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı toz Antep fıstığı
  • 1 marul (Atom veya kıvırcık da olabilir)
  • Kuru nane
  • Kimyon
  • Köri
  • Pul biber
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 1 adet limon
  • Tuz

Yalancı Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?


Bir tencereye konan suya et bulyon atılarak su kaynatılır.
Aynı zamanda suyun az gelme ihtimaline karşı ayrı bir kenarda da kaynamış su hazır edilir. Derin bir kaba alınan esmer bulgur, kaynamış su ile ıslatılır. Islatma işleminin püf noktası, kaynar suyun bulguru tamamen ıslatması ama üstünü geçmemesidir. Kaynatılan bulyonlu su az geldiyse biraz da hazırdaki kaynar sudan ilave edilerek bulgurun bulunduğu kabın üstü bir kapakla kapatılıp yumuşaması için beklenir. Bulgur 10 dakika sonra kontrol edilir ve suyunu çekip yumuşamış ise genişçe bir tepsiye alınarak iyice harmanlanır. Ardından sırasıyla ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, ketçap, salçalar, mayonez, yarım limon suyu, tuz, yukarıda sayılan tüm baharatlar, sıvı yağ ve ince kıyılmış maydanoz da eklenerek iyice yoğrulmaya başlanır. Biraz kuru gibi gelse de ilk başta eklenen ketçap, mayonez, yağ gibi sıvı malzemelerden dolayı özlü bir hamur haline gelecektir. En son olarak ceviz de eklenip bir kez daha yoğrulduktan sonra köfte harcı hazır hale gelmektedir. Yıkanmış ve suları iyice süzülmüş marullar servis tabağına dizilir ve üstüne avuç içinde sıkarak ve parmakların izini çıkararak hazırlanan yalancı çiğ köfteler dizilir. Servis öncesi toz Antep fıstığı serpilir ve tabağın çevresi dilimlenmiş limonla süslenir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 12:51:28
Yalancı Çiğ Köfte ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yalancı Çiğ Köfte Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yalancı Çiğ Köfte"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Etli Çiğ Köfte Tarifi

Etli Çiğ Köfte Tarifi, Çiğ köfteyi sevmeyen yoktur! Birçok kişinin sevdiği çiğ köfte özellikle de etli olunca ayrı bir lezzet oluşturur. İyi bir çiğ köfte ve...
Devamını Oku

Urfa Usulü Çiğ Köfte

Urfa usulü çiğ köfte, Urfa usulü çiğ köfte Urfa iline mahsus tüm vitaminleri bünyesinde barındıran bir şifa kaynağıdır. Çiğ köfte yapmak aynı zamanda bir san...
Devamını Oku

Çiğ Köfte Kaç Kalori?

Çiğ köfte kaç kalori, Bayanların en çok derdi olan kilo problemi yüzünden her yedikleri yiyeceklerin kalorisine bakmak zorunda kalıyorlar. Kilo yapmasın diye...
Devamını Oku

Evde Çiğ Köfte Yapımı

Evde Çiğ Köfte Yapımı, oldukça kolay ve daha sağlıklı olmaktadır. Çiğ köfte herkesin sevdiği ve zaman zaman herkesin canının çektiği eşsiz bir lezzettir. Fak...
Devamını Oku

Yumurtalı Çiğ Köfte

Yumurtalı çiğ köfte, ülkemize özgü lezzetlerden biridir. Çok eski bir tarihi olmayan yumurtalı çiğ köfte aynen adından anlaşıldığı gibi çiğ köfte içerisine y...
Devamını Oku

Çiğ Köfte

Çiğ köfte, ülkemizde oldukça meşhur olan ve herkesin çok severek tükettiği mükemmel lezzetlerden biridir. Oldukça yaygın olarak görülmekte ve tüketilmekte ol...
Devamını Oku

Çiğ Köfte Nasıl Yapılır

Çiğ köfte nasıl yapılır, Şanlıurfa yöresinde sıklıkla yapılan pişirilmeden yoğurularak yapılan bir yemek türüdür. Şanlıurfa dışında Adana, Adıyaman, Mar...
Devamını Oku

Patatesli Çiğ Köfte Tarifi

Patatesli Çiğ Köfte Tarifi, Sürekli olarak etli çiğ köfte ve etsiz çiğ köfte yapılmakta. Siz hiç patatesli çiğ köfte yediniz mi? Patatesli çiğ köfte tarifini...
Devamını Oku

Etsiz Çiğ Köfte

Etsiz çiğ köfte, içerisinde et eklenmeden yapılan mükemmel lezzetlerden biridir. Tabi ki her ne kadar güzel yapılsa bile etli çiğ köfte kadar lezzet elde edi...
Devamını Oku

Hamilelikte Çiğ Köfte

Hamilelikte çiğ köfte, yenmesinin zararlı olup olmayacağı konusunda çeşitli düşünceler bulunmaktadır. Hamilelik bilindiği gibi özel bir süreçtir. Anne adayın...
Devamını Oku

Mercimekli Çiğ Köfte

Mercimekli Çiğ Köfte, Mercimekli çiğ köfte hemen hemen her zaman yapılmakta olan ve hemen hemen her evde tüketilen bir yemek türü olmaktadır. Ayrıca herkesin...
Devamını Oku

Çiğ Köfte Tarifi

Çiğ köfte tarifi, çiğ köfte, köftelik bulgur, kıyma, salça, sarımsak, isot, maydanoz, kuru soğan ve farklı baharatların harmanlanarak yoğrulması ile yapılan,...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Etli Çiğ Köfte Tarifi
Urfa Usulü Çiğ Köfte
Çiğ Köfte Kaç Kalori?
Yalancı Çiğ Köfte
Evde Çiğ Köfte Yapımı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024