Patatesli Çiğ Köfte Tarifi
Patatesli Çiğ Köfte Tarifi, Sürekli olarak etli çiğ köfte ve etsiz çiğ köfte yapılmakta. Siz hiç patatesli çiğ köfte yediniz mi? Patatesli çiğ köfte tarifini çoğu kişi bilmez. Fakat bu çiğ köfte tarifi de gerçekten eşsiz bir lezzet oluşturur. Etli çiğ köfte sevmeyenler için iyi bir alternatif olmaktadır. Bu çiğ köfte tarifini herkes evinde kolaylıkla yapabilir.
Fakat dikkat edilmesi gereken husus hazırlanacak olan tarifte belirteceğimiz malzemeleri eksiksiz olarak kullanmaktır. Bütün malzemeler belirtilen oranda kullanıldığında hazırlanacak olan tarif ağız tadıyla tüketilir. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım hepinize kolay gelsin.
Patatesli Çiğ Köfte Kullanılan malzemeleri- 2 su bardağı ince bulgur
- Bulguru ıslatmak için 2 su bardağı ılık su
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 adet haşlanmış patates
- 2 çay kaşığı sumak
Patatesli Çiğ Köfte Sosu İçin Gerekli Olan malzemeleri- 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı acı pul biber (İsteğe bağlı olarak acı ya da tatlı olabilir)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- İsteğe göre tuz
- 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (Doğal olması önerilir)
- 1 tatlı kaşığı karabiber aynı şekilde kimyon, yenibahar
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
Patatesli Çiğ Köfteye En Son İlave Etmek Üzere- 1 demet taze maydanoz
- 8-10 dal taze yeşil soğan
Patatesli Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?
Çiğ köftelik bulgur geniş ve yayvan bir çiğ köfte kabına alınır.
Daha sonra ılık suyla tuz ilave edilerek yumuşaması için üzeri kapatılır. Bizde o arada çiğ köfte sosunu hazırlayalım. Hazırlanan sos bir kenarda bekletilir. Yeşil soğanlar ve maydanozlar güzelce ayıklanır ve ardından bol suyla yıkanır. Daha sonra doğrama tahtasına alınarak ezilmeden ince ince doğranır. Doğranan yeşillikler bir kaba alınarak kenarda bekletilir. Kuru soğanların kabukları soyulur ve rendelenerek fazla suyu sıkılır, sumakla iyice harmanlanır, sarımsak da rendelenerek soğanların üzerine ilave edilir. Yarım saat kadar yumuşaması için bekletilen bulgura, sumaklı soğan karışımı, sarımsaklar ilave edilerek birkaç dakika karıştırılır. Daha sonra haşlanmış patateslerin kabukları soyularak rendeden geçirilip bulgur içerisine eklenir. Hazırlanan çiğ köfte sosu da bulgurlu karışıma ilave edilir, tekrardan iyice yoğrulur ve bu aşamada tuzunun kıvamına, ekşisine ve acısı tadılır. Az gelen malzemeler biraz daha ilave edilerek damak tadına uygun olarak ayarlanır. Son aşamada doğranan yeşillikler de çiğ köfte içerisine ilave edilerek hepsi yoğrularak güzelce karıştırılır. Gerekli görüldüğünde eller hafif ıslatılarak çiğ köfteye şekil verilir servis tabaklarına dizilir. Çiğ köftemiz bu aşamadan sonra hazır durumdadır. Yeşillikler, limon, ayran, turşu ve mevsime göre salatalık, domates eşliğinde çiğ köfte servis edilebilir. Çiğ köfte için hazırlanan bulgura sosu ilave ederken isteğe göre biraz çekilmiş cevizde ilave edilebilir. Bu ölçülerle 5-8 kişilik çiğ köfte çıkmaktadır, siz kişi sayısına göre malzeme miktarını kendiniz ayarlamalısınız. Hazırladığınız köftelerin büyüklüğüne göre de sayısı değişim gösterebilir. Hepinize afiyet olsun.
20.01.2024 04:09:39
Patatesli Çiğ Köfte Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Patatesli Çiğ Köfte Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|