{ "title": "Mercimekli Çiğ Köfte", "image": "https://www.cigkofte.web.tr/images/mercimekli-cigkofte.jpg", "date": "20.01.2024 13:30:55", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Mercimekli Çiğ Köfte, Mercimekli çiğ köfte hemen hemen her zaman yapılmakta olan ve hemen hemen her evde tüketilen bir yemek türü olmaktadır. Ayrıca herkesin damak tadına uygun olup her yaş grubunun tüketebileceği yemek türüdür. Genellikle annelerin acil ve az zamanı olduğu gün daha çok tercih edilmektedir. Hem lezzetli hem pratik olan bu yemeği çocuklara yedirmekte oldukça eğlenceli olup hem de tok tutmayı sağlamaktadır. Fakat genel olarak kış aylarında tüketilen bu yemek sağlık yönünden de oldukça faydalı olmaktadır.

Mercimekli çiğ köfte malzemeleri
Mercimekli Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

İlk olarak yeşil veya kırmızı mercimeği taşlarını ayıklayarak yıkayıp bol su ile haşlayalım. Bulguru da ayıklayıp, geniş bir tepsiye koyalım. Daha sonra derin bir tencereye yağı koyalım ve ince ince doğranmış olan kuru soğanları koyarak hafif bir şekilde kavuralım. Bu işlem tamamlanırken domatesleri alarak kabuğunu soyalım ve minik minik doğrayalım ardından soğana katılım ve bununla birlikte kavuralım. Bunlar hazırlanırken mercimekleri de ayrı bir tencerede yaşlanmaya bırakalım haşlanan mercimeği biraz sulu şekilde ateşten alarak hızlıca tepsideki hazırlanan bulgurların üzerine dökerek üzerine bir kapak kapatarak bulgurların yumuşaması için 20 dakika bekletelim. Daha sonra kapağı açarak bulgura tenceredeki yapmış olduğumuz domatesli soğanı tuzu, kırmızı ve karabiberi bir de isteğe bağlı kimyon ve salçada koyalım ve karışımı 10-15 dakika boyunca yoğuralım. Yeşil soğan ve maydanozu ince ince doğrayarak yoğurulan köfteye katarak biraz da bu şekilde yoğurup köfte gibi küçük küçük parçalar alarak avuç içi ile hafif sıkıp servis yapılabilir.
" } ] }