{ "title": "Çiğ Köfte Tarifi", "image": "https://www.cigkofte.web.tr/images/cig-kofte-tarifi(1).jpg", "date": "19.01.2024 06:19:56", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Çiğ köfte tarifi, çiğ köfte, köftelik bulgur, kıyma, salça, sarımsak, isot, maydanoz, kuru soğan ve farklı baharatların harmanlanarak yoğrulması ile yapılan, çiğ olarak tüketilen, Urfa'ya ait bir köfte türüdür. Urfa haricinde Türkiye'nin dört bir yanında yöresel farklılıklar göstererek hazırlanabilmektedir. Genellikle ufak parçalar avuç içinde sıkılarak marul ya da kıvırcık ile servis edilir. Urfa'da lavaş ya da açık ekmek ile tüketilir. Aynı şekilde diğer illerde de lavaş ekmeği ile tüketilen bir besindir.